Aanbod bevallingscursus

Informatief, helder, no-nonsense, veel lol en informeel.
Dé kenmerken van een cursus bij Van zwanger naar bevallen. Tevens ook de kenmerken die ervoor zorgen dat de cursus ook echt 'mannenproof' is.
Want de tijd dat mannen zich niet bezig hielden met de zwangerschap en tijdens de komst van hun kindje aan de zijlijn blijven staan, die is nu echt voorbij!

Sinds 2010 biedt Van zwanger naar bevallen, i.s.m. verloskundigenpraktijk De Ronde Venen, cursussen aan in Vinkeveen(privé) & Mijdrecht(groepen).
Gedurende deze jaren hebben vele zwangeren, al dan niet met hun partner, hun keuze laten vallen op een cursus bij Van zwanger naar bevallen.
Doordat er verschillende cursussen worden aangeboden is er altijd wel een die jullie het meeste aanspreekt.

Vergoeding:
Na afloop van de cursus ontvangen jullie van mij het betalingsbewijs. Op dit bewijs staan jullie beide voor/achternamen (dus voor én achternamen invullen bij aanmelding), jullie adres, soort cursus en de data waarop jullie de cursus gevolgd hebben. Dit betalingsbewijs kan je indienen bij je zorgverzekeraar.
Afhankelijk van jullie pakket zijn er zorgverzekeraars die de cursus volledig - of deels - vergoeden. Vraag dus na of jullie voor een vergoeding in aanmerking komen.

Groepscursus:
In verband met een ophanden zijnde verhuizing zal de groepscursus niet meer gegeven worden. De privé cursus wordt nog wel gegeven.

In 3 avonden, van ongeveer 1.5 uur per keer,  veel tips en trics horen en goed voorbereid zijn voordat de bevalling zich aandient. Zeg nou eerlijk, dat klinkt toch best aanlokkelijk?
De groepscursus is een uitgebreide cursus waarin we veel onderwerpen bespreken en voldoende ruimte is om in te gaan op jullie vragen.
Op een chronologische manier gaan we door alle belangrijke hoofdstukken heen. Van de zwangerschapsongemakken, naar de kraamtijd en alles daar tussenin wordt besproken. Daarnaast leer je vertrouwen te hebben in je eigen lichaam, het nut van ontspannen en bewuste keuzes te maken als de bevalling zich eenmaal heeft aangediend.
Uiteraard wordt de belangrijke rol van de man hier ook in meegenomen

*Kosten €159,50 per stel
Tijdens de Corona crisis zal de groepscursus bestaat uit minimaal drie tot maximaal 4 stellen. 
Aanmelden is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap, kijk in de agenda naar de startdatum van jullie cursus.

Privé cursus:
Hebben jullie weinig tijd of vinden jullie het fijner om in een privésetting alles omtrent de zwangerschap en bevalling te bespreken? Dan is de privé cursus de juiste optie voor jullie!
De cursus bestaat uit 1 sessie van ongeveer 3 uur. De cursus geeft jou en je partner een goed beeld van wat jullie te wachten staat; voor, tijdens en na de bevalling. Doordat jullie deze cursus samen volgen is er meer ruimte en tijd om in te gaan op persoonlijke vragen en wensen.

*Kosten €189,50 per stel (gedurende de Corona crisis zal de prijs van de groepscursus gelden: €159,50)
Aanmelden is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap.

Opfriscursus:
Ben je zwanger van een volgend kindje en wil je jouw kennis opfrissen, kies dan de opfriscursus. In 1 tot 2 uurtjes bespreken we in vogelvlucht de zwangerschap, het bevallen en oefenen we de belangrijkste ademhalingstechnieken. Blijkt dat je toch iets meer tijd en voorbereiding nodig hebt dan kunnen we er altijd nog een sessie achteraan boeken.

*Kosten €55,00 per uur
Aanmelden is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap.

Tienermoeders of alleenstaande moeders:
Ook aanstaande tienermoeders zijn van harte welkom!
De voorkeur gaat er naar uit om de cursus in een privésetting te doen, ik kan dieper ingaan op jouw situatie en specifieke vragen. Uiteraard is de partner - of een ander vertrouwd persoon ook van harte welkom om jou bij te staan.
Aanmelden is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap.

Recensies

  • In september hebben wij de bevallingscursus bij Irene gevolgd. In het begin wisten wij niet zo goed wat we ervan konden verwachten. Achteraf zijn de vier cursus avonden om gevlogen en iedere avond kregen wij duidelijke en heldere informatie en tips. Niet alleen over bevallen, maar ook over de zwangerschap en de periode na de bevalling. Nu onze prachtige zoon is geboren kan ik oprecht zeggen dat de cursus zeker zin heeft gehad. Tijdens en na de bevalling kon ik terug vallen op de 'theorie' en dat gaf mij rust en kracht. Ik kan deze cursus dan ook van harte aanbevelen!

    M & J
  • Nogmaals bedankt voor de leuke cursus! No nonsense voorbereiding voor je bevalling! Informatie over anatomie en pijnstilling en handige tips voor tijdens de bevalling. Doordat je met andere stellen zit (mannen en vrouwen) is er een leuke dynamiek. Irene begeleidt alles goed en is betrokken. Voor ons een hele fijne voorbereiding!

    A & H