Bevallingscursus, doen of niet?

Een speciale periode in het leven van jou en je partner. Een drukke tijd is aangebroken en een grote verandering staat jullie te wachten: binnenkort zal jullie kindje geboren worden!
De komst van een kindje vraagt enige voorbereiding. Naast het kiezen van een prachtig kamertje, een praktische kinderwagen en een box die past bij de inrichting van jullie kamer, zal je ook een keuze moeten gaan maken uit het aanbod van verschillende soorten zwangerschap -en bevallingscursussen.
Gym, yoga, zwemmen, met partner, zonder partner, privé of toch maar een groepscursus? Er is zóveel keuze!

Nu vraag je jezelf misschien af of je zonder het volgen van een cursus niet kan bevallen? Natuurlijk, ook zonder een bevallingscursus gevolgd te hebben kan je bevallen. Echter, vrouwen - hun partners uiteraard ook -  die de bevallingscursus hebben gevolgd zijn beter voorbereid op de bevalling. Zij gaan meer ontspannen de bevalling tegemoet, kunnen de juiste ademhalingstechnieken toepassen en vangen de weeën beter op. Hierdoor kunnen zij zich beter ontspannen, wordt de stressfactor gereduceerd en wordt de aanmaak van pijnstillende hormonen gestimuleerd.

Inmiddels weten we dat vrouwen die zijn bevallen van hun eerste kindje naderhand beter op hun bevalling terug kijken als ze tijdens de zwangerschap een cursus hebben gevolgd.
Het volgen van een cursus biedt dus alleen maar voordelen en is er geen enkele reden om het niet te doen.

Van zwanger naar bevallen biedt verschillende bevallingscursussen aan die zorgen voor een goede voorbereiding op de bevalling en de korte tijd daarna.
Bekijk het cursusaanbod, er zit vast iets bij wat bij jullie past.

En....vergeten jullie niet dat dit ook een periode is om van te genieten!

Recensies

  • Ik heb een zeer positief gevoel over gehouden aan de gehele bevalling. De cursus heeft ons super goed voorbereid op alles!! J. heeft ook echt het gevoel gehad te weten wat te doen en wat er allemaal gebeurde. Zelfs het puffen, ondanks weinig geoefend te hebben, was zo duidelijk uitgelegd, dat het mij goed afging. Heel erg bedankt dus!!

    M & J
  • We zijn dankbaar voor de cursus, die ons erg gerust heeft gesteld in de aanloop naar de bevalling en waardoor we veel beter geïnformeerd waren over de beslissingen die we uiteindelijk moesten nemen.

    V & S
  • Yes, we did it! En wel door jouw goede lessen. Ik ben zó blij dat we de cursus bij jou gevolgd hebben. We zijn heel goed geïnformeerd de bevalling ingegaan. De bevalling is snel maar heel ontspannen verlopen. Super, super, super bedankt!

    J & S