Borstvoedingscentrum De Ronde Venen

Borstvoeding geven; er zijn soms van die momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Aline Bakker is lactatiekundige is de aangewezen persoon om je te helpen als het niet gaat zoals je graag zou willen. Aline gaat uit van jouw wensen want die blijven het belangrijkst. Samen zoeken jullie naar oplossingen en worden er haalbare plannen gemaakt. Dit alles om ervoor te zorgen zodat jij borstvoeding kunt geven, zoals jij dat wilt!

1X per 2 maanden wordt er een voorlichtingsavond gegeven. In ongeveer 2 uur tijd hoor je de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je gaat starten met borstvoeding.
Aanmelden kan je op de site, wees erop tijd bij want ook hier geldt: vol is vol!

Vanwege de Coronacrisis is het voor Aline niet mogelijk op cursus te geven. Via videobellen wordt de cursus nu  gegeven door Myrte van Lonkhuijsen

Myrte van Lonkhuijsen, lactatiekundige Amsterdam/Weesp

Data voorlichtingsavonden:
Tijdstip: 
Locatie: 

Recensies

  • Nadat mijn zoontje Sverre was geboren via een keizersnede, heb ik al snel ervaren dat de hulp van een lactatiekundige cruciaal was voor het slagen van het geven van borstvoeding. De eerste dagen kreeg ik hulp van een lactatiekundige uit het ziekenhuis. Maar toen Sverre ongeveer 2,5 maand oud was waren er opnieuw problemen met mijn borstvoeding. Hij dronk erg onrustig, kon niet goed aanhappen en ik had een sterke toeschietreflex. Ik was echt wel ten einde raad, stond op het punt van stoppen toen ik bedacht dat ik Aline om hulp kon vragen. Aline bood aan om bij me langs te komen om te kijken hoe ik Sverre voedde. Dat was erg fijn want zo kon ze zien hoe het ging onder de normale omstandigheden. Ik voelde me een beetje dom en ongemakkelijk dat het borstvoeding geven me zo zwaar viel. Wat deed ik verkeerd? Maar ze stelde me gerust en gaf me bevestiging dat het op de manier zoals het ging ook wel zwaar was. Ze gaf me een paar tips over hoe ik Sverre en mijn borst op een andere manier kon vasthouden en het werkte meteen! Ik wist niet dat borstvoeding geven ook zo kon gaan! Sverre dronk veel beter en rustiger waardoor de momenten van voeden waar ik ontzettend tegenop begon te zien, weer fijn werden voor zowel hem als mij. Door de hulp van Aline heb ik hem uiteindelijk tien maanden borstvoeding kunnen geven. Waar ik zo ontzettend blij mee was, want achteraf gezien was borstvoeding het beste wat ik Sverre kon geven gezien zijn huidproblemen. Zonder Aline was het nooit gelukt en ik ben heel enthousiast dat ze nu haar eigen buro begint. Als ik in de toekomst nog eens een keer borstvoeding mag geven zou ik niet aarzelen om haar te bellen met vragen! Aline heel erg bedankt!

    Laura