Veel gestelde vragen

Ben ik verplicht om een bevallingscursus/zwangerschapscursus volgen?
Natuurlijk, ook zonder een bevallingscursus gevolgd te hebben kan je bevallen. Echter, vrouwen - hun partners uiteraard ook -  die de bevallingscursus hebben gevolgd zijn beter voorbereid op de bevalling. Zij gaan meer ontspannen de bevalling tegemoet, kunnen de juiste ademhalingstechnieken toepassen en vangen de weeën beter op. Hierdoor kunnen zij zich beter ontspannen, wordt de stressfactor gereduceerd en wordt de aanmaak van pijnstillende hormonen gestimuleerd.

Mijn partner ziet het niet zitten om mee te gaan, kan ik ook zonder hem komen?
De groepscursussen zijn hoofdzakelijk gericht op stellen. Als je partner echt niet mee wil komen dan raad ik jullie een privécursus aan.
Als jullie samen een cursus volgen gaan jullie beide goed voorbereid de bevalling tegemoet. Daarbij weet je partner ook hoe hij je het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling en de tijd erna.

Wat leren we bij de bevallingscursus?
De bevallingscursus is een uitgebreide cursus waarin we veel onderwerpen bespreken en voldoende ruimte is om in te gaan op jullie vragen.
Op een chronologische manier gaan we door alle belangrijke hoofdstukken heen. Van de zwangerschapsongemakken, naar de kraamtijd en alles daar tussenin wordt besproken. Daarnaast leer je vertrouwen te hebben in je eigen lichaam, het nut van ontspannen en bewuste keuzes te maken als de bevalling zich eenmaal heeft aangediend.
Uiteraard wordt de belangrijke rol van de man hier ook in meegenomen.

Zitten we de hele avond op de grond om oefeningen te doen?
Daar kan ik kort en duidelijk in zijn: NEE!
Alleen avond 1 & 3 doen we, kort, een ademhalingsoefening waarbij jullie wel op de grond zitten.

Wij zijn bang dat de cursus zweverig is, daar houden wij niet zo van.
De bevallingscursus is een theoretische cursus, de ademhalingstechnieken komen ook aan bod, maar ik leg voornamelijk veel uit, waardoor jullie snappen wat er gebeurt tijdens de bevalling zodat je er na kan handelen.
Geen zweverig gedoe dus, maar echt informatie waar je wat aan hebt.

Kunnen we de cursus ook volgen bij een tweede zwangerschap?
Ja, de cursus is prima geschikt om bij een tweede zwangerschap te volgen. Vaak is het fijn om de kennis weer even op te halen en je leert altijd weer iets bij. 

Ik volg ook een andere zwangerschapscursus, kan ik dit erbij doen?
Ja, de cursus is zeer geschikt om naast een andere zwangerschaps-activiteit te doen. 

Waar kan ik ons inschrijven?
Op de site kan je lezen voor welke cursus jullie in aanmerking komen. Vervolgens kan je het aanmeldformulier invullen. Hierna krijg je binnen 24 uur van mij een reactie met mogelijkheden. Uiteraard ben ik ook via de mail of telefonisch te bereiken. 

Is bepaalde kleding handig?
Trek vooral aan waar je jezelf prettig bij voelt. Rokjes zijn echter niet zo handig.

Moeten we nog iets meenemen?
Ja! De 1e en de 3e avond graag tuinkussens meenemen. Of dit avond 4 ook nog nodig is horen jullie aan het einde van de derde avond.

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekeraars?
Afhankelijk van je pakket kan de cursus deels, of zelfs volledig, vergoed worden

Zijn er algemene voorwaarden van toepassing ?
Ja, deze zijn te vinden op de contactpagina.